PONESIMO V SVET IME SLOVENIJA

Dejan Vunjak Aktualne novice, Arhivirane novice

Znano je že, da se Slovenci lahko pohvalimo z našimi športnimi junaki in junakinjami, ki nas s svojimi uspehi združujejo v bolj povezan narod, ime Slovenija pa je v svetu vedno manj tuje. Leto 2016 je še posebej namenjeno našim snežnim športnikom in športnicam, katerih uspehi pa presegajo vsa pričakovanja. 
 
Dejan Vunjak se je tako odločil, da za vse naše heroje posname priredbo skladbe. Pesem, ki nosi naslov Ponesimo v svet ime Slovenija. Skladbo je v zlatih časih prepevala že legendara skupina Don Juan na čelu Branka Jovanoviča Vunjaka – Brendija, ki je pesem tudi ustvaril. 
Ponesimo v svet ime Slovenija
 
“Za skladbo sem se odločil zelo spontano in tudi zelo hitro. Če povem iskreno sem na dan, ko so naši skakalci znova zavzeli stopničke sedel v studiju in poslušal očetove skladbe, ko sem po dolgem času spet naletel na tole pesem. V trenutku se mi je zazdelo, da bi bilo pravično nekaj ustvariti tudi za naše športnike, ki nas znova in znova presenečajo še posebej, ker smo zelo majhen narod, pa tudi naklonjenost športnikom je včasih malo premajhna. Kljub temu pa imamo vrhunske ambasadorje naše prelepe dežele.” je povedal Dejan Vunjak.  V nadaljevanju pa še dodal: ” Upam, da bo pesem še dolgo odmevala in da jo bomo z veseljem prepevali, ko bodo naši športniki ponesli vsvet ime Slovenija.”
https://www.youtube.com/watch?v=GJm2hsYRgpg

.